Entrevista al Manolo del “CALVINAPI”

El Manolo al bar Calvinapi - Joan Besalduch
El Manolo al bar Calvinapi – Joan Besalduch

Quants anys fa que regentes el bar
El proper mes de gener, és a dir, al gener de l’any 2020, farà 30 anys que aixeco cada matí la mateixa persiana.

Aclareix-nos d’on ve el nom de “CALVINAPI” perquè ens sembla que al barri hi ha diferents versions
Quan vàrem decidir obrir el bar, érem 2 socis. Havíem anat pensant diferents noms, i no acabàvem de trobar-ne cap que ens agradés.
Al final vàrem trobar un nom que tenia a veure amb tots dos: jo, com pots veure no tinc cabell, sóc calb, i el meu soci tenia una “napia” considerable. Així que vàrem ajuntar aquests dos trets físics i ens va sortir “CALVINAPI”

Podríem dir que tú formes part del barri i ets un punt de trobada de molts veins. Quins canvis has vist al barri en tots aquests anys
La veritat és que no molt. El barri de Dalt la Vila sempre ha sigut molt barri. Oviament que amb tants anys han canviat coses: abans aquest edifici d’aquí davant era una escola, i desde fa uns anys s’ha convertit en les oficines de l’hospital.
Abans la plaça no estava asfaltada, i amb les obres que es van fer, ha canviat molt el seu aspecte. Compartim la plaça amb l’escola bressol, que també fa molts anys que hi és.

Tens alguna anècdota
Moltíssimes. Però quan dic moltíssimes, vol dir això! En podria escriure un llibre. No en puc destacar cap, perquè no hi ha cap dia igual quan regentes un bar.

Segueixes tenint algun client que vingui desde que vas obrir
Sí, sí, la veritat és que bastants. Aquests clients, com et pots imaginar, ja són com mig família. Trenta anys són molts anys!

Perquè vas triar aquest barri per obrir un bar
Doncs tant el meu soci com jo, treballàvem a prop d’aquí. I un dia vàrem parlar de muntar alguna cosa junts. Va sorgir la oportunitat d’agafar aquest bar i aquí estic encara.

Els clients són només del barri? Hospital, policies,…
Doncs no. El percentatge de gent del barri no és gaire elevat. La resta de clients, són gent de fora.

Quantes hores treballes
Jajajajajaja…..moltes!!! De mitja unes 16 hores.

Per què et dediques a la hosteleria?
Doncs mira…la veritat és que vaig començar amb això, ha anat passant el temps, i ara ja sóc gran per canviar de feina.