El desplegament del projecte RADARS al barri

Festa presetnació radars. Projecte Radars
Festa presetnació radars. Projecte Radars

Tal i com vam informar al número anterior del Meco, la primera fase del projecte Radars va arrancar fa uns mesos al nostre barri, junt amb els barris de Centre i Coll i Pujol. Es tracta d’una iniciativa que té la voluntat de crear una xarxa comunitària i de prevenció per tal de reduir el risc de soledat i aïllament de la gent gran. L’objectiu principal és detectar aquelles que pateixen aquesta situació per poder posar en marxa accions d’ajuda.

Des del seu inici, uns quants comerços dels barris s’han adherit al projecte com a radars de detecció dels nostres veïns més vulnerables. Convidem a la resta de comerços a unir-se al projecte, ja que sou un gran instrument de detecció de persones vulnerables. Tu, com a veí, també pots col·laborar. Com fer-ho? Si coneixes persones grans que viuen soles, que fa temps que no veus o veus menys del que és habitual, o si coneixes persones que pensis que necessiten suport, posa’t en contacte amb RADARS tot trucant al telèfon gratuït i dispobible les 24 hores 900 10 28 44. També pots adreçar-te a l’Associació de Veïns de Dalt la Vila.

Els darrers mesos, s’ha treballat en la difusió del projecte realitzant una sèrie d’accions amb un doble vessant. Per una banda, s’ha volgut donar-lo a conèixer al barri posant-nos en contacte amb més comerços i amb gent gran. Per altra banda, s’ha fet difusió per les xarxes de materials didàctics per a la sensibilització de l’impacte de la soledat no volguda entre les persones grans i com actuar per reduir-lo. Com a part d’aquests actes de difusió, el passat dissabte 5 d’octubre es va celebrar al Passeig de la Rambla l’acte inaugural del projecte Radars amb una gran festa, amb l’objectiu de donar a conèixer el projecte Radars Badalona i apropar-lo a la comunitat del municipi.

Des de l’associació us animem a donar tot el suport possible a aquest projecte i a posar-vos en contacte amb nosaltres o els responsables del projecte.