El Cau del barri – Agrupament Escolta i Guia Jaume Ortiz

Article dels caps de l’Agrupament Escolta i Guia Jaume Ortiz publicat al número 47 de La Costa del Meco.

El Cau al Carrer de Dalt 47 - Joan Besalduch
El Cau al Carrer de Dalt 47 – Joan Besalduch

Som l’Agrupament Escolta i Guia Jaume Ortiz, estem adherides a Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya i formem part de l’escoltisme a Badalona des de l’any 1965, així doncs, el proper any 2020 celebrarem el 55è aniversari de l’agrupament.

El nostre agrupament està format per 5 grups d’edats o branques que van des dels 5 als 19 anys, Castors i Llúdrigues, Llops i Daines, Ràngers i Noies Guia, Pioners i Caravel·les i TRUC.

Cada branca compta amb un grup de caps (monitors i monitores) que de forma totalment voluntària dediquen el seu temps i motivació a preparar i realitzar les diferents activitats al llarg del curs.

Cada dissabte de 17h a 19:30h, infants i joves ens trobem als locals del Carrer de Dalt 47 per a realitzar jocs, xerrades, tallers i un ampli ventall d’activitats educatives sempre partint de la metodologia escolta per tal de descobrir la realitat que ens envolta, aprendre a ser crítiques amb la societat en la que vivim i desenvolupar la capacitat de participar activament i implicar-nos amb l’entorn per deixar-lo millor de com l’hem trobat.

A més dels dissabtes, cada trimestre acostumem a fer una excursió de cap de setmana i campaments de primavera i estiu. Com a agrupament, apostem per aquestes experiències ja que creiem que tant les sortides com els campaments són marcs ideals per fomentar valors com la convivència i el respecte a la natura, entre molts altres.

Per a nosaltres, el cau és un punt de referència, de trobada, un espai d’intercanvi d’experiències amb l’objectiu d’adaptar els nostres reptes educatius a la realitat dels temps i les necessitats dels infants i joves, emmarcant-nos en una ideologia caracteritzada pel lliure pensament de tots els participants.

Un dels nostres principals propòsits com a agrupament és treballar perquè els infants i joves s’impliquin amb el seu entorn així com en els seus barris i vila, per això, durant el curs, realitzem diferents activitats que pretenen treballar i promoure aquest objectiu.

Des del cau, volem obrir camí cap a una societat més justa i igualitària, on tots els Drets Humans siguin respectats, d’aquesta manera, volem despertar el respecte pels altres i per tot el que ens envolta, ja que creiem que el cau és una via per a créixer conscient de l’entorn cultural amb una responsabilitat social, sempre des d’una perspectiva solidària, amb una ment crítica, creativa i amb molta curiositat.

El cau és doncs, una segona família per a tots i totes nosaltres, una família en la que tothom hi té cabuda.