Dalt la Vila, espai de cultura

La fira Vila d'Arts a la Plaça Pau Casals
La fira Vila d’Arts a la Plaça Pau Casals

Si preguntem a qualsevol altre barri de Badalona amb quins actius es relaciona Dalt la Vila, la paraula que més sortirà serà “història” però, probablement, la segona serà “cultura”. El nostre barri està ple d’entitats i esdeveniments relacionats amb la cultura en totes les seves formes: Música amb l’EMMB, pintura a les façanes amb el projecte “Salvem Dalt la Vila”, arts plàstiques a la Vila d’Arts, art efímer amb els catifaires de dalt la Vila que són reconeguts arreu del territori…

Catifes de Corpus al carrer de dalt
Catifes de Corpus al carrer de dalt

Des de la junta de l’associació de veïnes i veïns del barri, pensem que la cultura ha de ser popular, cooperativa i amb un marcat component social i que aquest model cultural només pot ser impulsat des de baix. Ha arribat el moment de donar impuls al potencial cultural del nostre barri per convertir Dalt la Vila en un referent cultural a Badalona. Per això, a la darrera assemblea, celebrada el 26 de juliol, vam acordar iniciar els treballs per tenir un Centre Cultural Comunitari al barri, probablement al solar de la Petanca del carrer Lladó.

Per tirar endavant aquest projecte, l’Associació no estarà sola, volem comptar també amb totes les entitats que fan cultura al barri per poder crear una programació variada i de qualitat, per això vam aprovar la creació d’una comissió de cultura que s’anirà materialitzant en els propers mesos i que pretén ser el punt de trobada de l’activitat cultural a Dalt la Vila.