➡️L’Ajuntament de Badalona ha anunciat la seva intenció de traslladar el Conservatori Professional de Música i l’Escola de Música Moderna de Badalona a l’edifici del CACI al Front Marítim. Tot i que celebrem que aquestes dues entitats puguin arribar a disposar d’un edifici nou, aquest anunci suposa la pèrdua d’una entitat cultural molt arrelada al nostre barri, un barri on hi falten equipaments i comerç.
➡️També ens preocupa la manera de fer d’aquest govern municipal, anunciant a premsa decisions que no ha consultat amb cap de les entitats involucrades: ni el Patronat de la Música de Badalona que gestiona els dos centres ni les respectives associacions de veïns hem estat consultades. Tampoc s’ha fet públic un projecte detallat de la reforma de l’edifici.
➡️Molts dels membres de la junta i socis de l’AVV de Dalt la Vila també som pares i mares que valorem la formació musical que ofereixen el Conservatori i l’EMMB. Els edificis actuals, tot i ser inadequats, es troben en zones segures i de fàcil accés amb transport públic. Ha pensat l’Ajuntament com es faran els desplaçaments al nou edifici, especialment els alumnes més joves?
➡️Aquest anunci també planteja interrogants sobre el futur de l’edifici actualment ocupat pel Centre Cívic de Dalt la Vila i l’EMMB. Es reformarà l’edifici? Continuarà vinculat a l’EMMB, tal i com desitjaríem el veïnat de Dalt la Vila? Davant d’aquestes preguntes ens trobem un altre cop amb l’hermetisme d’un alcalde i govern municipals que prenen decisions a porta tancada i les comuniquen directament a la premsa.
#DaltlaVila #Badalona #EscoladeMusica @emmbadalona